Om kränkning, utanförskap och inkludering. Kristen kultur som stör eller förvirring i retorik och polemik.

En svensk skola har fått problem med luciafirandet. I författarens ungdom var luciaproblemet att gymnasieungdomar drack sig fulla på glögg och rödvin och gick hem och skrålade hos populära pedagoger sm uppskattade dylika tilltag.

Nu beskrivs luciaproblem som något helt annat.

Luciafirandet ses som en slags kristen imperialism där muslimska barn utsätts för påverkan av kristen tro som negativt påverkas barnen och sätter dem i ett utanförskap.

Detta sker i Sverige 2022. Ett årtal som anger tiden från den dagen man ansett att Jesus föddes. Han som av kristna beskrivs som Messias. Alltså själva årtalet är en markering av att Gud sände sin son till världen. Att Gud har en son som föddes i världen är obscent i muslimsk tro.

Judar har en annan tideräkning. Muslimer en annan. I sekulära sammanhang talar man om årtalet utifrån begreppet där vår tideräkning startade. Alltså en sekulär bedömning av tiden från Kristus födelse-Guds inkarnation-.

Hur man än vrider de mest grundläggande begreppen om tid återkommer Jesus avtryck i världen.

Och detta stör några pedagoger och skolledare som vill undvika kritik från muslimer vars barn inte får vara med att fira 2022 år efter Jesus, Kristus, Messias, Guds son, Herren inkarnation.

Skolledare brukar annars utan tvekan se till att uppmärksamma Pride. Alltså intresseorgaisationen RFSLs aktivitet. Här hissas flaggor och färgläggs ansikten golv och väggar i den förvanskade regnbågens kulörer. Det anses OK.

Yoga , ett inslag från en specifik religion anses nyttigt och tillämpas av pedagogiska institutioner. Utan djupare analys.

Och påsklov. Ja alla vet nog att påsken inte är påskäggens högtid och muslimska barn har aldrig vägrat vare sig påsk eller jul lov.

En väg som stänger porten till korset och frälsningen

 

Men varför sker detta ?

Kyrkor och teologer har i höst varit väldigt upptagna att försöka tolka evangeliet, alltså Guds ord, så att det inte står i konflikt med RFSLs agenda för det man kallar HBTQ i personer.

Begreppet alla människors lika värde och in- eller exkludering är frekventa.

För vem vill vara exkluderande? Eller? Ja vem är exkludernade. Tänk om det i en skolklass finns en enda elev som tycker abort är fel och strider mot Guds ord….Tänk på hur inkludering av en sådan person med den föreställningen i övertygelsen fungerar.

I område efter område kan man notera att begreppen som appliceras på kristna personer eller upplevda yttringar brännmärks.

Årtal som resultat av Jesu födelse har dock ännu inte medialt lyfts fram men är kanske näst steg. De som står för en bibelförankrad syn på sexualitet och mänskliga  relationer får nästn direkt en psykiatrisk medicinsk diagnos. Ord med prefix kompletteras med diagnosen -fobi dvs oreflekterad och obefogad rädsla som är större än avstånd utvecklad på ett sätt där fobin blir ett funktionshinder eller sjukdomstillstånd.

Vi ser idag med vetenskaplig evidens att den psykiska ohälsan hos barn och unga är överraskande illa. Vi ser idag att vi i Sverige ligger i absoluta toppen på mord statistik för unga män. Vi noterar att åtgärderna mot detta återfinns i begreppet “mer av samma” alltså gränsande till utan mätbar funktion.

När kyrkoledare inte har fokus på att vinna människor för frälsning och omvändelse genom Jesus Kristus utan mer fokuserar på sociokulturellt och politiskt tidsanpassade värderingar är det skrämmande och snarare uttryck för en kristen diagnos.

Kanske är det så att Baal infiltrerat kyrkorna?

Predikanten KG Larsson brukar förkunna om Israel. I många kyrkor är förkunnelse om Israel i en biblisk kontext något s

ulus förkunnar Larsson är Under och Tecken i församlingarna visar att man lämnat den sociokulturella nivån och gått in i Andens förkunnelse och evangelisationens område. När frälsningserbjudanden omvandlas till religionsdialog och bön till koranens Gud jämställs med bön till Kristus har vi sett en förändring som leder fel.

Populär men relativt okänd avbild av Baal.

Hur ser det ut för Dig? Den frågan måste vi själva svara på. Jul är inte tomtar. Inte Kalle Anka. 2022 är åren från det att Messias föddes och ett mått på hur nära vi är hans återkomst på Oljeberget i Jerusalem.

Jesus säger att Han är VÄGEN Han är SANNINGEN Han är LIVET INGEN kommer till Gud annat än genom HONOM

 

Oljeberget Jerusalem. Hit kommer Jesus vid sin återkomst. Här på detta berg skall han först sätta sina fötter. Snart.

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.