Baptister i Ukraina utsätts av förföljelse av Putin anhängare

Gudstjänst i baptistkyrka Kiev

UKRAINA BAPTISTR BER FÖR FRED OCH FÖRBEREDER FÖR EN LÅNG OCKUPATION OCH FÖRFÖLJANDE

Ett av de största baptistsamhällena i Europa förbereder nu sina församlingar för åratal av ockupation och förföljelse samtidigt som de uppmanar till kamp. Under de senaste åtta åren av konflikten i Donbass-regionen, och som styrs av ryska separatister, har baptistkyrkorna klassats som terroristorganisationer, medan baptistförsamlingsars  byggnader har stängts ner genom en ett fejk av urinvånare.
Det är generalsekreteraren för Europeiska baptistfederationen, Alan Donaldson, som tar med sig denna information i ett inlägg på sin hemsida.
Det ukrainska baptistsamhället räknar mer än 150 000 döpta medlemmar, och omkring 300 000 församlingar i mer än 2 800 församling Det finns 3160 prästvigda pastorer.
Genom att samla kyrkoledare och politiska ledare har de ukrainska baptisterna ropat till Gud, dag efter dag, om fred i deras region och frihet att tillbedja.

Putins värld innehåller död, mord, förföljelse och begränsning av religionsfrihet. En värld där barnens nallar besudlas av blod.

Ukrainarna fruktar nu krigets inverkan på deras liv, frihet och religionsfrihet. Det ukrainska baptistsamhället har en stor och effektiv organisation. De har planterat 25 nya församlingar de senaste fem åren. Ukrainska baptister som hittills haft stor frihet i de områden i Ukraina som inte kontrolleras av ryska separatister, har etablerat ett nationellt nätverk av fosterhem för att ta hand om föräldralösa och mest utsatta barn i landet. De har genomfört humanitära projekt i östra Ukraina för att hjälpa krigsoffren.
De utbildar också pastorer och evangelister, och de uppmuntrar kristna att engagera sig i lokalt och nationellt politiskt ledarskap, och påverka förändring på alla nivåer i samhället. Förberedelser görs för att lagra mat, kläder, bränsle, vatten och kontanter för att ge hjälp till de mest utsatta om denna konflikt leder till en partiell eller omfattande invasion.
Baptistförsamlingarna har också gjort planer för hur de ska fungera som flyktingcenter. De har också gjort planer på hur de ska ta hand om över 1200 föräldralösa barn över hela nationen, och de har också gjort planer för hur de kan hjälpa till med evakuering och bostäder av fördrivna människor från eventuellt framtida ockuperade regioner.
Låt oss minnas dem i våra böner.
Bilden är från en baptistkyrka i Kiev.

 

 

Kan vara en bild av 5 personer och personer som står

Gudstjänst i baptistkyrka Kiev 2022

Du, Thomas Forslin och 85 andra
12 kommentarer
Gilla

 

Kommentera
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.