När politisk korrekt dagsaktuell agenda blir kristendom läggs väckelsens folk på skampålen

 

Tidningen Världen idag rapporterar i juni om ett dokument som är minst sagt uppseendeväckande. Ett dokument som producerats av samarbetsorganisationer  i Act Alliance. Svenska kyrkan samt Diakonia är en del av Alliance och förser dem med pengar. Väckelsekristna som och deras historiska engagemang för Jesus framställs som en del av en destruktiv utveckling som är ett slags hot! Pingstvänner svartmålas i kyrklig rapporten. Motstånd mot abort, dödshjälp och samkönade äktenskap  beskrivs som uttryck för fundamentalism.

Rapportförfattande professor som känner sig hotad av väckelserörelser och patriarkala krafter

Det är den brasilianske professorn Magali do Nascimento Cunha, som bland annat haft toppositioner inom Kyrkornas världsråd, som ligger bakom den nyligen publicerade rapporten ”Fundamentalism, demokratikris och hotet mot mänskliga rättigheter i Sydamerika”.

Rapporten har tagits fram i den latinamerrikanska grenen av Act Alliance där en lång rad kyrkliga samfund och organisationer ingår, däribland Svenska kyrkan och Diakonia. Diakonia är en organisation i nära kontakt med moderorganisationerna däribland Equmeniakyrkan.

I rapporten framställs väckelsekristna och deras vilja att förändra samhället som en del av en destruktiv utveckling, medan mer vänsterliberala teologiska strömningar som historiskt verkat för ”social revolution” beskrivs som goda.

Den som står för en biblisk syn på äktenskap och familj får tillmälen som att vara en del av en viss ”ekonomisk-politisk” agenda för att bevara patriarkala strukturer och status quo i politiken. Märkligt!

Den som

– ogillar transideologi eller

– argumenterar mot samkönade äktenskap

anses vara motståndare till ”social rättvisa”.

Hur transideologi kan ses som utslag av social rättvisa är ju för en utomstående en rätt obegriplig frågeställning.

Väckelsekristna anklagas dessutom för att sprida desinformation och moralpanik, och ibland beskrivs detta som ”kulturell krigföring”.

Svenska kyrkan har bedömt det lämpligt att publicera texterna på sin hemsida. Uppenbarligen med de kvalitetskrav kyrkan står för.

Den väldigt byråkratberikade organisationen SMR Svenska missionsrådet har i samma anda lyft fram den märkliga rapporten. Missionsrådet har dessutom inbjudet dess författare som talare i ett av rådets arrangemang.

Att sådant här arbetas fram under ett paraply av kristen verksamhet gör att det är dags att ta fram Luther som förebild. Bibeln istället för intersektionalitets teori. Reaktion och aktion bland och ifrån svenska kyrkoledare Diakonias och SMR ledamöter och byråkrati täta utredarstaber vore önskvärt. Om så ej sker måste de väl anses gilla mer än ogilla ???

 

Här nedan en länk från missionsrådets facebooksida

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157657133297245&id=287390822244

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.