Nya tuffa Liberalerna växer fram!

Partiet Liberalerna sliter med låga opinionssiffror och försöker att hitta en ny, tuffare profil för att nå nya väljargrupper. Nu växer den nya strategin fram.

-Vi är ett parti för både levande och döda och de flesta som brukade rösta på oss är döda nu, säger Nyamko Sabuni. Det vill vi använda som grund för det parti vi skall vara i framtiden.

Vid sitt landsmöte beslutade Liberalerna att utreda möjligheterna till dödshjälp i Sverige. – Vi kan inte tvinga människor att utstå hemska sjukdomar och psykiska lidanden, det måste finnas en barmhärtig utgång i sjukvården, säger Barbro från andra sidan. – Folk förstår inte vilket oerhört lidande det är att ständigt ligga under riksdagsspärren och inte veta hur framtiden skall bli, år efter år. Vi i vårt parti har ju fått utstå helt omätbara plågor. Därför har vi på stämman beslutat att dela ut ”Dagen-efter-piller” till alla våra funktionärer att ge till lokala medlemmar om vi skulle åka ur efter nästa val, säger hon. Det finns visserligen vissa ombudshen som har sagt att de inte vill, men det är ett demokratiskt fattat beslut, så här görs inga undantag! Vi står för rätten att vara rik, frisk och lycklig, och är man inte det så ger vi den individuella kollektiva friheten att avsluta sitt liv med värdighet, säger Barbro från andra sidan.

-Japp, dessa invändningar är klockren vårdvägran och sånt tolererar vi inte i Liberalerna, skjuter den sjukvårdspolitiske företrädaren Lina Giljotina in. – I sjukvårdspolitiken vill vi att innebörden av ”Den hippokratiska eden” får styra. Att aldrig skada. Om möjligt bota. Ofta lindra. Alltid trösta. Och ibland döda riktigt unga eller gamla förstås. Det är en liberal demokratisk rättighet att tvingas döda den vi har beslutat. Liksom i livets startskede ser vi det som en ren vårdinsats att avlägsna det mänskliga liv som inte längre är önskvärt. Den svenska sjukvården är en av världens mest framgångsrika på den typen av vård då vi varje år dödar en fjärdedel av alla svenska foster. Det är en fantastisk vårdpolitik som ger oss en position i världsklass inom den humana vården! Det är också en grundläggande kvinnofråga. Det allra viktigaste för svenska kvinnor är rätten att få döda sitt eget barn om det är tillräckligt litet, och det är en frihet som vi i Liberalerna aldrig kommer att backa en millimeter från! – Det finns alldeles för många oönskade, utsatta barn i världen idag, men i Sverige ligger vi i världstopp med att avlägsna dessa, säger Lina Giljotina.

– Då kan vi verkligen inte ha personal som ser som sin grundläggande uppgift att värna och vårda även det svaga och taleslösa livet. Då har man inte i svensk sjukvård att göra, man får byta jobb! Vi har även invändningar mot den svenska abortlagen. Vi ser det som en kränkning av barnmorskornas yrkesstolthet att bara läkare skall få utföra aborter, som lagen säger. Vi kräver att barnmorskornas möjligheter att utföra vårdavrättande insatser skrivs in i lagen som praxis redan är, avslutar Lina Giljotina.

Liberalerna står självklart för alla människors lika värde, säger partiets talespehrson. Ja inte ofödda barn och män förstås och en del gamla, men alla andra. Alla människor har lika mycket värde och särskilt unga och medelålders kvinnor tycker vi har extra mycket lika värde. Vi har en del fräcka grejer på gång också inom rättsväsendet med dödsstraff och sånt och inom militären med lite grymma kärnvapen, säger talespehrson.

– Nu kör vi fram vår nya, tuffare profil! Jag är det nya svarta, Vi är det nya svarta, vi är Dödspartiet Liberalerna, proklamerar Nyamko Sabuni!

 

Reporter

reds anm. Citat kan upplevas något skruvade…
Det här inlägget postades i Debatt, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.