Baals inspel på ICA:s stormarknad

Informationsskylt på varje dörr till ICA:s kund WC, Antas underlätta för alla slags besökare att hitta rätt

I denna blogg har vi många gånger redovisat värderingsförändringar i kyrkor och samhälle. En hel del har handlat om vissa kyrkoledares vurm för just pridetågen. Annat såsom nytolkning av bibelord och nedvärdering av tex Paulus undervisning. Genusdebatter och intersektionalitet är begrepp som har lyfts fram.

Samhället och kyrkorna har i betydande utsträckning påverkats av en ny människosyn som inte grundats i bibeln utan  mer kan ses som liberalteologiska uttryck eller produkter av samtidens sekulära kontext.

Det är kanske dags att ta fram den begreppsvärld som de klassiska baptisterna använde för att beskriva sin samtid och därvid lämna de numera traditionella begreppen.

“Baal” verkar ha infiltrerat ICA

Ica har troligen gått genus kursen och blivit korrekta.  Månne RFSL kvalitetssäkrat deras verksamhet. Något nytt kan iakttagas inom ett specifikt verksamhetsområde. 

Toaletterna.

Ett välbesökt kund WC-har fått nödig information på en prydlig skylt på dörren. Herr och Dam WC liksom urinoar är försvunna. Numera finns bara skyltarna på bilden som markering av innehåll mål och syfte bakom dörren….

Det kan kanske ses som en lustfylld petitess. Javisst, Men det kan också bara ett uttryck för något annat och djupare fenomen.

Jag kan se att det nu finns det en ändring i själva skapelsens grundkoncept. Man och kvinna har kompletterats med en ny människoart. :

Människan mitt emellan den nya politiska varelsen.

Bibeln ger mig följande kunskap om människan redan i Första Mosebok 1,

Gud sade: ”Vi skall göra människor som är vår avbild, lika oss. De skall härska över havets fiskar, himlens fåglar, boskapen, alla vilda djur och alla kräldjur som finns på jorden.” 27Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne. Som man och kvinna skapade han dem. 28Gud välsignade dem och sade till dem: ”Var fruktsamma och föröka er, uppfyll jorden och lägg den under er. Härska över havets fiskar och himlens fåglar och över alla djur som myllrar på jorden.”

Gud sade: ”Jag ger er alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med frö i sin frukt; detta skall ni ha att äta. 30Åt markens djur, åt himlens fåglar och åt dem som krälar på jorden, allt som har liv i sig, ger jag alla gröna örter att äta.” Och det blev så. 31Gud såg att allt som han hade gjort var mycket gott. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den sjätte dagen.

Bibeln framhåller att Gud tänkte så här:” Som man och kvinna skapade han dem.”

Skapelsetro eller evolution?

Den sekulära vetenskapen är tydlig i att framhålla att vi blivit till utifrån en stor skräll och efter det, en evolution som successivt lett oss från enskild celler till den komplicerade varsel som är människan. Hon är därvid inte skapad utan resultat av en biologisk utveckling.

“Evolutionen verkar i den “nya tiden” ha tagit ett skutt och fortplantningen i evolutionsperspektiv verkar ha ersatts av en slags mänsklig märklig skapelsetro av en ny politisk art. Den processen har gått vid sidan av evolutionen  plötsligt finns det något som liknar en människa som hamnat bland oss män och kvinnor.

Könsbyte utan målsmäns medverkan (och tillstånd) för barn från 15 år har föreslagits beslutande i vårt land. Det är intressant att jämföra med mopedtrimning och polismöte som skall leda till samtal där förälder och rättsväsenden samverkar för att komma till rätta med barnets agerande. Effekterna för den enskildes och dennes familj är synnerligen begränsade i jämförelse med bortoperation av könsorgan.

Barn som inte får operera bort sitt kön pga vårdköer vill ta livet av sig. Så beskrevs situationen med hänvisning till forskning. Verkligheten efter debatten har avslöjat att påstådda resultat saknade verklighetsförankring. 

Samtidigt kan man läsa andra redovisningar över hur unga människor ändrat sig. Könsbytet i 15 årsåldern blev inte rätt. Kan man operera tillbaka sina könsorgan? Eller få nya?

Låt oss vara människor såsom Gud skapat oss. Här är inte kvinna eller man. Här är vi alla ett i Kristus. Den tanken är klart mer trygg än omvandling av Gudagiven personlighet till modernt flexibelt kön utifrån läglig tid och plats.

Lite knepigt säger alltid Leif GW om sådant han inte riktigt gillar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.