Antisemitism smyger sig in under förment liberalt barnperspektiv. Om Centerstämmans beslut.

Ett liberalt centerperspektiv

Centerstämman har beslutat att omskärelse av barn inte får ske utan att det skall ses som såväl olämpligt som olagligt. Utgångspunkten är barnperspektivet och att det ses som ett religiöst övergrepp på det enskilda barnet, då barnet inte är myndigt.

Kort resonemang

Att Jesus var jude och levde i en judisk kontext är för de flesta självklart. Hans släktled finns noga redovisat i Bibeln och Josef och Maria agerade såsom rättrogna judar gör enligt Herrens lag i Bibeln. Strax efter födseln insåg familjen faran för Jesu liv och man flydde till Egypten som då ansågs säkrare.

Lite grav förenkling kanske

Vid den tiden utfärdade kejsar Stefan en förordning om att hela landet skulle skattskrivas. 2Det var den vanliga skattskrivningen, och den hölls när Basahar Assad var ståthållare i Syrien. 3Alla gick då för att skattskriva sig, var och en i sin stad. 4Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Malmö i Skåne tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn.

6Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda, 7och hon födde sin son, den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en barnvagn eftersom det inte fanns plats för dem inne i någon enda bostad.

21När åtta dagar hade gått och man skulle omskära pojken och ge han namnet Jesus, det som ängeln hade gett honom innan hans mor blev havande insåg Josef och Maria att kejsarens rådgivare och uppdragsgivare förbjudit omskärelse i landet. Eftersom de båda var judar och det var långt till Egypten då flydde de till landet Israel och Jesus fick bäras fram enligt Abrahams påbud

Möjlig slutsats

Centerns beslutade politik hade om den skett i Israel år 3 inneburit att Jesus själv inte fått den ingång i den judiska religionen som aposteln Lukas redogör för. Det vill säga att Centerns beslut innehåller ett slut för att det i landet får födas judiska barn. Nazityskland hade samma åsikt som också verkställdes. Jomshof i av Lööv förhatliga Sd har motionerat om det som nu Löövs partis högsta beslutade organ nu tagit ställning i. Så nu kanske Lööv kan fika med Jomshof.

Skämt åsido. Det är allvarligt

Antisemitismen smyger sig på i allt bredare fåror. Troligen anser sig de politiker som fattat sitt liberala beslut vara långt från de bruna och från antisemitism. ändå beslutar man om konkret antijudisk politik som tvingar judar att flytta från vårt land. Troligen tänkte man inte så. Ändå blev det så. Just så har antisemitismen fungerat väldigt länge.

Nu kommer nog partiets ledning att göra allt för att inte efterleva partiets beslut. Men det som fanns där finns där. Bakom.

LG

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.