Är den nya ekumeniska värdegrunden ett ok till polysex och engångsligg utan känslor? Är det en privatsak för en ordinerad pastor eller organisation om dess främste företrädare framför ett sådant evangelium?

Nätverket Klassisk baptism och kristen tro har publicerat två inlägg i tidningen Dagen med anledning av de värderingar och vägledningar som generalsekreteraren i Sveriges Ekumeniska kvinnoråd torgfört i sin blogg: feministpastorn.

Nätverket ställde ut en frågeställning: Är det så att landets kristna kvinnor delar generalsekreterarens synpunkter att polysexuella relationer är ok för kristna? Är det så att “engångsligg” utan känslor mellan människorna är en ok handling mellan kristna?

Kvinnorådets ledning anser det är en privatsak som rådet inte ser som något problem. Detta trots att dessa åsikter tydligt framförs av en pastor och själavårdare, tillika  ordinerad pastor i Equmeniakyrkan. En andlig ledare som numera fått uppgiften att vara en sammanhållande kraft för Sveriges kristna kvinnoråd. En ordinerad förkunnare som ger råden skriftligt till sina följare iförd kyrkas specifika tjänsteklädsel. Knappast sker det inom ramen för en privat sfär.

Den frågeställningen och rådets svar har tidigare belyst i denna blogg.

Nu har den kristna tideningen Världen idag också behandlat kvinnorådet och pastor Kazens evangelium.

Equmeniakyrkans ordinerade pastor Esther Kazen som i sin yrkesutövning anser att polysexuella relationer och engångsligg utan känslor är ok för kristna

Se länk nedan.

https://www.varldenidag.se/nyheter/ekumeniskt-kvinnorad-i-blasvader-efter-uttalanden/repshp!yvfFi9Qjdj@a6qa0R8mHhg/

Världen idag utvecklade frågeställningen i en liten artikel kring begreppet biblisk feminism. Se länken nedan

https://www.varldenidag.se/premium/splittrat-i-synen-pa-biblisk-feminism/repshp!CwDZFTcowgOe6yjGLGxeQ/

De kyrkliga ledarskapet i Sverige har skapat sig en helt ny profilerad agenda där värdegrunden inte riktigt tycks bottna i traditionell kristen tro.

Den vida famnens politik där alla åsikter om liv och tro är ok stämmer inte överens med Guds ord. Alla vet vi att vi är syndare och i behov av omvändelse och Guds nåd. Våra synder och felaktiga handlingar kan vara av de mest varierande art. Men en pastor har ett särskilt ansvar. I sina löften till Herren och i förhållande till den organisation som ordinerat pastorn finns ett ömsesidigt ansvar.

Om Equmeniakyrkan inte hanterar sin pastors förkunnelse inför 20 000 personer kan man inte förstå annat än att de accepterar polysex och engångsligg utifrån kyrkans teologiska grund. Märkligt om det är så. Ytterst anmärkningsvärt.

En av de ledande inom kyrkans pastorsutbildning, idag professor och anställd på fd THS numera enskilda högskolan. har för några år sedan redovisat dessa åsikter inom samma etiska område som pastor Kazen har åsikter om:

https://www.aftonbladet.se/relationer/a/5V8Xx6/tvasamhet-kan-vara-osunt

Måhända  Esther Kazen, generalsekreteraren, fått en lämplig pedagogisk utbildning, eller…? Saknas den etiska reflektionen i förhållande till bibel och undervisning från Jesus, Paulus och hans närmaste. Baal är inte död och hans ande verkar vara väldigt aktiv.

Baal njutningens Gud. Aktiv och fullt sysselsatt.

Det här inlägget postades i Äktenskapet, Bibeltolkning, Debatt, Ekumenik, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.