Reaktioner på Klassisk baptist text i Dagen om SEK och generalsekreteraren och pastors stöd för bl.a polysex relationer

Norska reaktioner på Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd och dess generalsekreterares värderingar

Björn Olov Hansen Pastor, författare och Böneledare i Norska baptistsamfundet

Svensk generalsekreterare och pastor stöder polyamorøse relationer

Det är nästan inte att tro på vad som händer i sverige. Utvecklingen går skrämmande fort. Och åt fel håll. Generalsekreteraren för sveriges ekumeniska kvinnoråd, pastor esther kazem, driver instagram-konoten ‘feministpastoren’. på detta konto möter vi den ordinerade pastor i embetsdrakt, som ger andlig vägledning till sina 20.000 följare. Här är hon talesperson för polyamorøse relationer, och står bakom promiskuitet som det mest självklara av allt. Här är inget stöd för kyrkans trofasthet, inte heller den klassiska syn som kyrkan har haft i 2000 år, nämligen att äktenskap är mellan en man och en kvinna.

Bakom sveriges ekumeniska kvinnoråds-medlemmar hittar vi freslsesarmeen, svenska kyrkan, equmeniakyrkans kvinneorganisasjoner, lokala kvinneråd och individer. Sek samarbetar även med olika støtteorganisasjoner såsom pingst, svensk alliansmissionen, evangeliska frikyrkan och evangeliska uppdrag.

Tre representanter för nätverket för klassiska dop reaktioner på den från generalsekreteraren från både medlemsorganisasjonene och støtteorganisasjonene. De tre är aila annala från kalmar, lars-göran berg från uddevalla och thomas forslin från göteborg. De tre har skrivit en debattinnlegg i den svenska dagen, som du kan läsa genom att trycka på den här länken:

https://www.dagen.se/debatt/problematisk-feminism-1.1555455?fbclid=IwAR1yz88Vxx9SnfUfSNidkXsA132yfFTrC0dvWeyAuVRZ9vsPzARZvf6ZxV4

Det skulle inte förvåna mig om vi snart har människor i de kyrkliga miljöer som förespråkar samma sak som denna generalsekreterare, men sverige är gärna några år framför oss.

 

Den profetiska tidningen Flammor

Den 20 juli lyftes pastor Kazen, generalsekreterarens ståndpunkter fram i den profetiska tidningen Flammor och där redaktören Holger Nilsson gav sina kommentarer. Rubriken innehåller det värdeladdade ordet “Avfall” dvs medvetet lämnande av den klassiska kristna tron. Texten finns här i länken nedan

https://flammor.com/avfall-p1432.html

 

Apg29.Nu

Nätbloggen Apg29.Nu är en av Sveriges mest besökta kristna bloggar. Också här återgavs och rapporterades om nätverkets text i tidningen Dagen.

https://www.apg29.nu/avfall-och-forforelse-fran-sveriges-ekumeniska-kvinnorad-33653

Det här inlägget postades i Äktenskapet, Baptism, Bibeltolkning, Debatt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.