En midsommar tanke som inte är en dröm utan sanning. Baal är inte död. Om inflytande från Baal och Molok.

Mitt i den skönaste sommartiden är naturen som mest vacker. Skapad av Gud för vår del är gåvan till oss utgiven utifrån Guds plan. Att finna den och att leva i den är en av livets mest grundläggande frågor.

En svensk varukedja annonserade; “Xxx magasinet  meningen med livet”. Världens värderingar styr in våra tankar och vårt medvetande på konsumtion som beskrivs som livets djupaste mening,

Vem skapar sådana värderingsförskjutningar?

Bakgrund

Vi är nog ganska medvetna om att företag försöker påverka oss till konsumtion eller politiska åsikter som styrks av intresseorganisationer. Men hur är det tex, med kristna organisationer och närståendeNGO såsom Diakonia, ekumeniska följeslagarprogram mfl? Försöker de skapa ett värderingsmönster som ligger i linje med klassisk kristen tro eller liberalteologiska paradigm eller  intersektionell teori?

Svenska Missionsrådet med många anställda sysslar kanske inte så mycket om mission utifrån det historiska begreppet såsom det använts på 1900 talet av statskyrka och frikyrkan,  Nu präglade av råd för tankar av intersektionalitet och moderna samhällsvärderingar som inkludering, queerteologi,  genus osv. Information om lagliga abortmöjligheter anses numera tillhöra kyrkans verksamhets och  intressesfär.

Även i år kommer kändisar och partiledare tillsammans med predikanter och präster vandra i kyrkliga ämbetskläder med hänvisning till kyrkans syn på alla “människans lika värde.” gemensamt med polysexuella predikanter, pisksexgillande och personer som i läderuniformer leder partner krypande som hundar på asfaltgator,Begreppet lika värde överförs till frågan om HBTQ kulturens existens och spridning. Få talar om hur man ser på det lika människovärdet i en jämförelse mellan en ärkebiskop och en jihadistmördare eller påven i förhållande och till massmördaren Breivik. Har de olika människovärde eller är de guds barn? Allihopa?

Partipolitiskt profilerade personer sätts på politiska grunder att leda evangeliskt arbete och vinnande själavård. Intersektionalitets teori och inkludering blir mer dominerande tankar som hamnar före omvändelse, dop frälsning och församlingsgemenskap.

Kristna ledare förklarar att det bibeln innehåller om tex man och kvinna inte gäller. Den etiska kompassen som vissa kyrkor står för är att varje människa själv skall välja sin sina etiska värderingar och kyrkans roll är att supporta de enskida individuella valen. Så reduceras systematiskt Guds vilja. Björn Cedersjöns proklamation i Dagen nyligen är ett exempel på den inriktningen. Kyrkoledaren Camnerin har anfört att Paulus har fel om sin text kring homosexualitet och att hon har rätt.

https://www.dagen.se/debatt/darfor-ar-mitt-ja-bibelgrundat-1.1541917

En annorlunda analys och förkunnelse.

Midsommarhelgen innehåller allt det som den brukar. Ett bibelstudium av Björn Donobauer betydde dock för mig mer ån mat dryck sill och jordgubbar. Allvarsord om hur vi påverkas av dels av en levande Gud, Jesu far, men också av Herrens motståndare med gudomliga anspråk. Dessa gudaväsen har namn som Baal och Molok.

Baal, gud för några

Baal är inte död utan verkar fullt ut

Utifrån Jesu bibel (gamla testamentet) reder Donobauer ut vad Baal och andra andemakter vill gör och åstadkommer. Baal är inte död vare sig som sk gud eller som objekt för tillbedjan och åkallan.

Det finns präster och kyrkoledare som inte tror på att det finns andra gudar än Herren Jesu Far. Men så här föreläggs vi i Bibeln 2 Mosebok 20:

Jag är Herren, din Gud, som har fört dig ut ur Egyptens land, ur träldomshuset.

Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.

Du skall inte göra dig någon bildstod eller någon avbild av det som är uppe i himlen eller nere på jorden eller av det som är i vattnet under jorden. Du skall inte tillbe dem eller tjäna dem. Ty jag, Herren, din Gud, är en nitälskande Gud, som låter straffet för fädernas missgärning drabba barnen, ja, tredje och fjärde släktledet, när man hatar mig, men som visar nåd mot tusen släktled, när man älskar mig och håller mina bud.

Moseboken och flera bibelställen klargör att det finns andra gudar, Verksamma. Eller andemakter eller avgudar. Moseboken använder begreppet “andra gudar”.

Baal är inte död. Ett tempel till hans är fanns i Syrien men förstördes av IS. Funderingar fins på att bygga ett nytt tempel.

De värderingsförändringar som enbart antytts ovan är många. Vi kan se det som som resultat av tidens gång vilket är bekvämt. Men det handlar också om hur kristen tro förändras och där bibel reduceras från Guds ord till rådgivande kärleks etik.

Bjön Donobauers mycket allvarliga förkunnelse kan ses via länken nedan.

https://donobauersvenska.blogspot.com/2019/03/video-baalerna-och-molok.html?fbclid=IwAR2EsbMQys0SR9PJR2IET3MMDvn0qOlVziPyjOxT5H8Wj5_TUVEwMp9aA5I

Björn Donobauer, bibellärare

Det finns skäl att fundera på det budskapet.

LG

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.