Kyrkoledaren Sofia Camnerin anser att muslimer ber till samma Gud som kristna. Hur får ledaren ihop detta? Här en kort antites.

Svensk baptism är sedan några år tillbaka en del av Equmeniakyrkan. Den traditionella världsvida baptismen har varit tämligen klar i vem Gud är och vem Jesu Fader är och hur förhållandet mellan Fadern, Sonen och den helige Anden ser ut.

Biträdande kyrkoledaren för Equmeniakyrkan gjorde för en tid sedan en tydlig kyrklig åsiktsförklaring om hur hon delger den kyrka hon leder och företräder sitt och kyrkans klargörande om islams Gud och kristnas Gud den Jesus kallar Fadern. Länken nedan är tagen från tidningen Sändaren.

https://www.sandaren.se/debatt/sofia-camnerin-samma-gud-men-olika-uppfattning

Jag vill då framhålla att det är nog rätt många med frikyrklig identitet och med hemvist i Equmeniakyrkan som har svårt att ta till sig kyrkoledarens budskap ifrån länken ovan.

I en kort video länk finns en annan uppfattning om Gudsbegreppet. Väldigt kort (1 minut 56 sekunder) sammanfattat men dock värt att tänka på. Det kan ses som ett av många alternativa tolkningar av det som kyrkoledare Camnerin skrivit i samverkan med  imam som gemensamt kommit fram till att de har samma Gud.

Rätt märkligt. /lg

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.